Emir Abdullahiyan, Beyrut'ta direniş liderleri ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale ve HAMAS'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye ile görüştü.
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki temasları kapsamında, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahale ve HAMAS'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye ile bir araya geldi.
Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler, esir takası ve ateşkes süreci ele alındı.
Emir Abdullahiyan, Filistin direniş liderleri ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin "HAMAS ve Filistin İslami Cihad yetkilileriyle yaptığım görüşmede Gazze ve Batı Şeria'daki son gelişmeler, insani ateşkes ve gelecek senaryoları hakkında daha fazla ayrıntı hakkında bilgi aldım. Hiç kuşkusuz direniş ortadan kaldırılamaz. Sivillerin öldürülmesi, insani abluka ve Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi durdurulmalıdır. Zaman israil rejiminin lehine değil, şimdi siyasi inisiyatiflerin ve herkesin Filistin'in güvenliğine ve bölgesel kolektif güvenliğe odaklanmasının zamanıdır." ifadelerine yer verdi.
ABD'li yetkililere seslenen Emir Abdullahiyan, "Beyaz Saray, Filistin, Lübnan ve bölgenin 75 yıllık mücadele tarihini dikkatle incelemeli ve gerçekçi davranmalı; işgal söyleminin çağdaş dünyada yeri yoktur." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.