Emir Abdullahiyan ile Heniyye, siyonist rejimin saldırılarını görüştü
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını görüştü.
Abdullahiyan, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Heniyye ile telefonda görüştüğünü belirtti.
Abdullahiyan, şu ifadelere yer verdi:
"Hamas Siyasi Ofisi Başkanı Sayın Şeyh İsmail Haniye ile bu akşam yaptığımız telefon görüşmesinde, Gazze ve Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki son gelişmeler hakkında konuştuk, fikir alışverişinde bulunduk."
Abdullahiyan ile Heniyye son olarak 31 Ekim'de Katar'ın başkenti Doha'da görüşmüştü.
.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.