Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Siyonist rejim hakikatin sesini susturmak istedi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Gazze'de gazetecilere yönelik saldırının "tam teşekküllü bir savaş suçu" olduğunu belirterek, şehit gazetecilerin halkın sesi olduğu için hedef alındığını vurguladı.
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Gazze'de Şifa Hastanesi karşısındaki basın çadırına düzenlenen saldırıda şehit olan Al Jazeera muhabirleri Enes el-Şerif ve Muhammed Kurayka'nın yanı sıra fotoğrafçılar İbrahim Zahir ve Muhammed Nufel, gazeteci Muhammed Halidi ve kameraman Mümin Aliyve dahil olmak üzere toplam 7 kişi için taziye mesajı yayımladı.
Açıklamada, "Siyonist rejimin bu doğrudan ve kasıtlı saldırısı, insanlık ve hukuk tanımayan bir işgalin, hakikati susturma çabasının en son örneğidir" denildi.
FHKC, saldırının, gazetecilerin hastane sahasında mesleklerini icra ettiği sırada gerçekleştiğini belirterek, bunun işgalcilerin gerçeği "doğrudan düşman" olarak gördüğünün açık kanıtı olduğunu vurguladı. "Amaç, her özgür, dürüst ve cesur sesi susturmaktır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şehit gazeteci Enes el-Şerif'in rolüne de özel vurgu yapıldı:
"El-Şerif'in haberleri, Gazze'nin dramını dünyaya taşıyan bir köprüydü. O ve silah arkadaşları, mağdurların sesi, acının görüntüsü, kuşatma altındaki açların çığlığı oldu. İşgalciler, kamerayı kırmak ve gerçeği boğmak için onları hedef aldı."
FHKC, siyonist rejimin "yabancı gazetecilerin Gazze'ye girişine izin verildiği" yönündeki propagandalarının ise gerçeği yansıtmadığını, tam aksine kanlı ellerin sivilleri ve gazetecileri katletmeye devam ettiğini ifade etti.
"Gazeteciler yalnızca mikrofon ve kamera taşıyordu. Ama bu, işgal için en tehlikeli silah haline geldi" denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.