Fransa'da, siyonist rejim yanlısı gösteri

Fransa'da, Senato ve Meclis başkanlarının çağrısı ile yapılan siyonist işgal rejimi yanlısı gösteriye, siyasiler yoğun katılım gösterdi.
Filistin'e destek gösterilerine izin verilmeyen Fransa'da, Senato Başkanı Gerard Larcher ve Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet'in çağrısı ile siyonist rejim yanlısı gösteri düzenlendi.
Gösteriye eski Cumhurbaşkanları Nicolas Sarkozy ve François Hollande, Başbakan Elisabeth Borne ve aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen gibi ülkenin önde gelen siyasileri katıldı.
Gösterinin yapıldığı güzergâhta 3 binden fazla polis görev yaptı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye saldırılarının ardından hükümet, Filistin'de destek gösterilerine topyekûn yasak kararı getirmişti. Ülkede Yahudi karşıtlığı gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı artmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.