Gazeteci Muhammed es-Savalhi Gazze'de şehit oldu

Siyonist rejimin Şifa Hastanesi çevresine düzenlediği saldırıda gazeteci Muhammed es-Savalhi şehit düştü. Gazze'de saldırıların başından bu yana 250 gazeteci görev başında hayatını kaybetti.
Siyonist rejim, Gazze'de bir kez daha basın mensuplarını hedef aldı. Çarşamba akşamı Şifa Hastanesi'nin batısında düzenlenen saldırıda gazeteci Muhammed es-Savalhi şehit düştü.
Yerel kaynaklara göre, işgalcilerin hava saldırısı, Gazze kentinden güneye doğru göç etmeye çalışan sivillerin bulunduğu bölgede gerçekleşti. Saldırıda es-Savalhi'nin yanı sıra en az 10 sivil şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Bu son kayıpla birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de siyonist rejimin saldırılarında şehit edilen gazeteci sayısı 250'ye yükseldi.
Filistinli gazeteciler ve medya kurumları, sistematik saldırıların Filistin'in sesini susturma girişimi olduğunu vurgularken, uluslararası kamuoyunun sessizliğini kınadı.
Gazze'deki basın örgütleri, uluslararası medya kuruluşlarına ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunarak, siyonist rejimin basın mensuplarına yönelik kasıtlı saldırılarını durdurmak için acil harekete geçilmesini talep etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ndeki yıkım ve işgali "ekonomik fırsat" olarak gördüğünü ve bölgede elde edilecek emlak kazancını ABD ile paylaşacaklarını açıkladı.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız desteği ve uluslararası sessizlik eşliğinde Gazze'de yürüttüğü soykırımı 713'üncü gününde sürdürüyor. Yoğun hava ve kara saldırıları, sivillere yönelik katliamlar ve zorla aç bırakma politikaları, iki milyondan fazla insanı hedef alıyor.
Siyonist rejimin Gazze’de yerinden edilmiş sivilleri hedef alan saldırısında en az 15 kişi şehit oldu. HAMAS, bu saldırının "tam teşekküllü bir savaş suçu" olduğunu vurguladı ve uluslararası topluma acil harekete geçme çağrısı yaptı.