Gaziantep'te "Kudüs'e Sefer Var" temalı program düzenlendi

Hoşgör Kavaklık Şehbal Eğitim Derneği tarafından işgalci siyonistlerin Filistin'deki katliamlarına tepki göstermek ve işgalcilere karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı "Kudüs'e Sefer Var" temalı program düzenlendi.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen programda, öğrenciler Kudüs için bir araya geldi.
Hoşgör Kavaklık Şehbal Eğitim Derneği hizmet binasında düzenlenen program ile işgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırıları tel'in edilirken, Filistin halkına ise destek verildi.
Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkmak ve Filistin halkına da destek olmak için gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, "Kudüs ve Sorumluluklarımız" başlıklı bir seminer verdi.
Öğle namazını cemaatle namaz kılan öğrenciler, Filistin için dua ettiler. Öğle yemeğinde öğrencilere Kudüs mutfağından humus ve Filistin pilavı ikram edildi.
"Filistinli Peygamberler Panosu"nun yer aldığı programda öğrenciler, kefiye, sapan-taş, falafel, humus, Filistin bayrağı ve zeytin gibi simgelerin olduğu panoyu inceledi.
Programda öğrencilere "Filistin tarihi, yahudilik din anlayışı, ülkemizdeki siyonizm çalışmaları, sürdürülebilir boykot ve etkileri, sorumluluklarımız" başlıkları altında bilgiler verildi.
Programın sonunda ise öğrenciler "Kudüs için ben de varım" temalı fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.