Gazze’de son 24 saatte 103 şehit daha: Toplam şehit sayısı 56 bin 259’a yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin devam eden saldırıları nedeniyle son 24 saatte 103 Filistinlinin daha şehit olduğunu, 219 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürülen saldırılarda toplam şehit sayısının 56 bin 259’a, yaralı sayısının ise 132 bin 458’e ulaştığı duyuruldu.
Açıklamada ayrıca, 18 Mart 2025’ten bugüne kadar geçen süre zarfında siyonist rejimin saldırılarında 5 bin 936 Filistinlinin şehit düştüğü, 20 bin 417 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
Saldırıların en yoğun şekilde devam ettiği bölgeler arasında Gazze şehri, Han Yunus ve orta kesimdeki kamplar öne çıkarken, sağlık altyapısının çökme noktasına geldiği, hastanelerde ciddi ilaç ve malzeme sıkıntısı yaşandığı belirtildi.
Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma bir kez daha acil çağrıda bulunarak, saldırıların durdurulmasını ve sağlık koridorlarının açılmasını talep etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.