Gazze'deki sağlık krizi devam ederken, Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, acilen sağlık güvenlik koridoru açılması gerektiğini belirterek, Gazze'ye sağlık yardımlarının ulaştırılması için dünya geneline destek çağrısında bulundu.
Şanlıurfa Sağlık-Sen Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, acil sağlık güvenlik koridoru açılması gerektiğini belirtti.
Yabir, Gazze’ye sağlık yardımlarının ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi için güvenli bir koridorun hayata geçirilmesinin önemini bir kez daha dile getirdi.
Gazze'deki sağlık kuruluşlarına yapılan saldırıların, savaş kurallarını ve insan haklarını hiçe sayan bir yaklaşım olduğunu belirten Yabir, dünya genelinde bir dayanışma çağrısında bulundu.
7 Ekim’den itibaren siyonist işgal çetesinin Gazze’ye yönelik saldırılarının hız kesmeden devam ettiğini hatırlatan Yabir İLKHA’ya konuştu.
“siyonistler sağlık kuruluşlarını bombalamakta ve hastaneleri kullanılamaz hale getirmekte”
Yabir, "Sizlerin de bildiği gibi, yıllardır Gazze açık hava hapishanesi durumunda. 7 Ekim'den itibaren ise terör devleti olan israil, onu destekleyen ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin desteğiyle 21. yüzyılın soykırımını yaşatmaktadır. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 44 bin insan şehit edilmiş, yaklaşık 105 bin kişi de yaralanmıştır. Şehit olanların yaklaşık 16 bini çocuk, 11 bini ise kadınlardan oluşmaktadır. Siyonist devlet, bu soykırımı yaparken savaş kurallarını hiçe sayarak ve insan haklarının bütün değerlerini ayaklar altına alarak hastaneler başta olmak üzere savaşlarda dokunulmaz kabul edilen okulları, sağlık kuruluşlarını bombalamakta ve hastaneleri kullanılamaz hale getirmektedir.” dedi.
“Gazze için acilen tıbbi koridor açılması gerekmektedir”
Gazze için tıbbi koridor açılması gerektiğine dikkat çeken Yabir, “Gazze'de şu anda insanlar en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamamakta, hastanelerin tamamı hizmet dışı ve kullanılamaz durumdadır. Ekipman yetersizliği hat safhadadır. Yaralı insanlara sağlık hizmeti verilmesin diye her taraf bombalanmaktadır. 7 Ekim'den itibaren Gazze'de 130'dan fazla hastane ve 150'den fazla ambulans kullanılamaz hale getirilmiştir. Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Hekim, doktor, sağlık çalışanı gibi görev yapan 99 kişi şehit edilmiştir. Bundan dolayı, 16 Kasım 2024 tarihinde Sağlık-Sen Genel Merkezi öncülüğünde, Sağlık-Sen Genel Başkanı'nın da katılımıyla, Gazze için tıbbi koridor açılması talebiyle Ankara'da yüksek katılımlı bir basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Tüm dünyaya bir kez daha sesleniyoruz: Gazze için acilen tıbbi koridor açılması gerekmektedir. siyonist devletin neyi, ne için yaptığını anlamak bir insanın tahayyül edebileceği sınırları aşan bir durum. Bu pervasızlığı dünyanın gözleri önünde yapıyorlar. Sözde demokrasi havariliği yapan ülkeler ise bunu keyifle izliyor. Dünya bunu seyrederken, maalesef İslam ülkeleri de bu duruma çok kayıtsız ve tepkisiz kalıyor.” diye konuştu.
“Her türlü tıbbi malzemeyi götürebilecek kapasitedeyiz”
Yabir, Gazze’ye tıbbi malzeme götürülebilecek kapasitenin mümkün olduğunu ifade ederek tıbbi koridor çağrısını yineledi:
“Türkiye'nin de bu konuda sağlık koridorunun açılması için girişimleri var. Hastaneleri bombalayan siyonist rejim genellikle 'hastanelerde terörist var' bahanesinin arkasına sığınıyor. Ancak onların asıl amacı, Gazze'de tek bir insanın kalmaması için hastane, cami, okul ve kilise gibi değerli yerleri yıkıp insansız bir Gazze oluşturmaktır. Yaptığımız basın açıklamasında, şube olarak ve Türkiye genelinde talebimiz, bütün dünyadan beklentimiz; Gazze için acil sağlık koridorunun açılmasıdır. Her türlü tıbbi malzemeyi götürebilecek kapasitedeyiz. Bir an önce koridor açılmalı ve en azından yaralılara bir faydamız dokunmalıdır. İnsanların insani şartlarda sağlık hizmeti alabilmesi gerekiyor; aksi takdirde yarın çok geç olabilir.”
“Yaralı olan insanlar Türkiye'ye getirilerek tedavi edilmelidir”
Yabir, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
“Dışarıdan sağlık için yardım etmek isteyenler için saldırısız bir koridor oluşturulmalı ve bu koridordan yaralı olan insanlar Türkiye'ye getirilerek tedavi edilmelidir. Eğer bu sağlanırsa, en azından yaralılara bir şekilde yardım etmiş oluruz. Söylediğimiz şey hem insan haklarına hem de savaş hukukuna uygundur. Ancak karşımızda bir terör devleti olduğu için ne savaş kuralı tanıyor ne de insan haklarını. Aldığı güçle bu pervasızlığı yapmaya devam ediyor. Yetkililerin en azından Gazze'deki saldırıları durduramıyorsa bile, yaralılara acil müdahale edebilecek güvenli bir koridor açması şarttır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin'in Tarsus ilçesinde, bir okulun öğrenci ve öğretmenleri, kendi aralarında topladıkları bağışları Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.
Soykırımcı siyonist rejimin Gazze'de canlı yayın aracını bombalayarak 5 gazeteciyi hunharca katletmesine tepki gösteren Batman Medya Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı, Gazeteci Yazar Sadullah Aydın, siyonistlerin gazetecileri hedef alarak işledikleri soykırımı gündemden düşürmeye çalıştıklarını söyledi.
Gazzeli kadınların evliliği Allah'ın rızasını kazanmak için bir araç olarak gördüklerini, en büyük çeyizlerinin ilim ve edep olduğunu ve evliliklerinde mal varlığına değil, davayı beraber yürütebilecekleri eşler seçtiklerini vurgulayan Dr. Rukiye Demir Salhiya, çocuklarını ise bu amaç doğrultusunda büyüttüklerini söyledi.
ABD'nin Filistin politikasını protesto etmek amacıyla Gökkuşağı Derneği ve Direniş Çadırı üyeleri, ABD konsolosluğu önünde oturma eylemi gerçekleştirirken Eğitimci Fevziye Şenoğlu, eylemde yaptığı konuşmada, "Kemal Adwan Hastane Kuşatması ve Kamplarda/Çadırlarda Yakılan İnsanlar Adına" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.