Gazze için Şanlıurfa'da insan zinciri oluşturuldu
Siyonist işgalciler tarafından Gazze'ye uygulanan saldırıların son bulması ve ateşkes için Şanlıurfa'da insan zinciri oluşturuldu.
Gazze'de acilen ateşkesin sağlanması için Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "El ele insan zinciri" eylemi yapıldı.
Karameydanı Camii önünden başlayan insan zinciri Abide Köprülü Kavşağına kadar devam etti.

Her STK ayrı ayrı bölgelerde bulunarak Gazze'ye destek verdi. İnsan zincirine kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç toplumun her kesimi destek verdi.

Oluşturulan zincirde sık sık "kahrolsun israil, HAMAS'a selam direnişe devam, Allahu Ekber, dişe diş kana kan intikam intikam" gibi sloganlar atıldı.

Oluşturulan insan zincirini HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat' da ziyaret ederek destek verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.