Gazze Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde yakıt krizi derinleşiyor

Gazze Sağlık Bakanlığı, hastanelerde kullanılan jeneratörlerin yakıt eksikliği sorununun kritik boyutlara ulaştığını açıkladı. Yakıt sıkıntısının, halihazırda zor şartlarda hizmet veren sağlık sistemini giderek daha fazla yıprattığı belirtiliyor.
Ağır yaralı hasta sayısının artması, hayati öneme sahip hastane bölümlerinin çalışmaya devam etmesi için jeneratörlerin kesintisiz devrede tutulmasını zorunlu kılıyor. Ancak işgal rejiminin, bölgeye yakıt girişini sınırlı ve yetersiz miktarlarda yapması nedeniyle hastaneler sadece geçici çözümlerle ayakta durabiliyor.
Sağlık çalışanları, jeneratörlerin sürekli çalışmasını sağlamak için büyük çaba harcıyor; ancak uygulanan kısıtlamalar nedeniyle enerji tasarrufu önlemleri yetersiz kalıyor.
Bakanlık, yetkili kurumları işgalciler üzerinde baskı kurarak gerekli yakıtın bir an önce hastanelere ulaştırılmasını sağlamaya çağırdı. Aksi takdirde, hayati öneme sahip bölümlerin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.