Gazze Sağlık Bakanlığı: Siyonist işgalciler çocuk hastanesini bombaladı

Gazze Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalcilerin Gazze’nin doğusundaki Durra Çocuk Hastanesi’ni hedef almasını sert bir şekilde kınadı. Saldırıda yoğun bakım ünitesi ve enerji altyapısı ciddi şekilde zarar gördü.
Siyonist işgalcilerin Gazze’nin doğusunda bulunan Durra Çocuk Hastanesi’ni hedef almasını şiddetle kınayan Gazze Sağlık Bakanlığı, yapılan saldırının yalnızca bir hastaneye değil, doğrudan çocukların yaşam hakkına yönelik bir ihlal olduğunu vurguladı.
Bakanlık açıklamasında, saldırı sonucunda hastanenin yoğun bakım ünitesinin ve alternatif enerji sistemlerinin ağır hasar gördüğünü belirtti. Zaten ağır bir abluka altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkının, sağlık altyapısına yönelik bu tür saldırılarla tamamen çaresiz bırakılmak istendiği ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İşgalci, sadece Gazze’deki çocuklara ilaç ve gıda ulaşmasını engellemekle kalmıyor; aynı zamanda onları hayattan da koparmaya çalışıyor. Bu açıkça bir savaş suçudur."
Gazze Sağlık Bakanlığı, uluslararası kurumlara çağrıda bulunarak tıbbi tesislerin korunması ve işgal rejiminin sağlık kuruluşlarına yönelik saldırılarının uluslararası hukuk çerçevesinde cezalandırılması gerektiğini bir kez daha vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.