Gazze'de 3 binden fazla kişi kayıp

Siyonist işgal rejiminin yoğun bombardımanına maruz kalan Gazze Şeridi'nde, en az 3 bin kişiden haber alınamadığı belirtildi.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, siyonist işgal rejimi saldırılarında yıkılan binaların enkazında kalanların olduğunu, 3 binden fazla kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğunu söyledi.
Siyonist işgal rejiminin son saldırılarında şehid olanların neredeyse yarısının Gazze Şeridi'nin güneyinden olduğunu aktaran Maruf, iddia edildiği gibi bölgede güvenlik koridoru veya güvenli bir alanın bulunmadığını belirtti.
Maruf, Gazze kenti ve kuzey bölgelerinden, siyonist işgal rejiminin "güvenli" olduğunu iddia ettiği Gazze Şeridi'nin güneyine giden 1050 kişinin şehid edildiğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.