Gazze'de 44 şehit: Enkaz altından yardım çağrıları yükseliyor

Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi’ne yönelik yoğun hava saldırılarında 44 kişi daha şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı. Enkaz altında kalan siviller yardım çağrıları yaparak kurtarılmayı bekliyor.
İşgal ordusunun Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar, sadece bu sabah 12 kişinin daha şehit olmasına ve onlarcasının yaralanmasına yol açtı.
İşgal uçakları ve insansız hava araçları, Cebaliya, Han Yunus, Zeytun ve Şucaiyye gibi sivil yerleşim alanlarını hedef aldı.
Özellikle Han Yunus’un doğusundaki Beni Suheyla bölgesinde, Filistinlilerin kaldığı bir çadırın hedef alınması sonucu bir kişi şehit oldu.
Kuzeybatı Han Yunus'taki Mevasi bölgesinde başka bir çadırı hedef alan saldırıda ise bir kişi şehit düşerken beş kişi de yaralandı.
Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliya Belde bölgesinde, Eski Gazze Caddesi üzerindeki bir evin vurulması sonucu çok sayıda şehit ve yaralı olduğu bildirildi.
Gazze’nin doğusundaki Tuffah Mahallesi’nde bulunan Nakheel Caddesi üzerindeki bir ev de hava saldırılarının hedefi oldu.
İşgal güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Zeytun ve Şucaiyye mahallelerine yoğun topçu atışları ve ağır makineli silahlarla saldırı düzenlediği bildirildi.
Aksa TV’nin aktardığına göre işgalciler Zeytun Mahallesi’nde patlayıcı yüklü bir robotu infilak ettirdi. Bu, sivilleri hedef alan saldırılarda işgal ordusunun yeni bir taktik kullandığını ortaya koyuyor.
Gazze’de yaşanan vahşet sürerken, enkaz altında mahsur kalan sivillerin yardım çığlıkları bölgede yaşanan insani dramın boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, Filistin Merkezî Konseyi toplantısının siyonist rejimin uyguladığı soykırımı durdurmak için bir fırsat olduğunu vurguladı. Hareket, konseyi geçmiş kararları uygulamaya, ulusal birliği sağlamaya ve direnişi yükseltmeye çağırdı.
İşgal savaş uçaklarının Gazze’nin kuzey bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist işgalciler, Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Yafa Okulu'na düzenledikleri saldırıda 10 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişiyi yaraladı.