Gazze'de 92 şehit: Siyonist rejim yardım bekleyenleri katlediyor

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik soykırım savaşı devam ediyor. Saldırıların 95. gününde, aralarında yardım bekleyenlerin de bulunduğu en az 92 Filistinli şehit oldu. İşgalciler, abluka altındaki halkı açlıkla boğmaya çalışırken yardım noktalarını hedef almayı sürdürüyor.
Gazze Şeridi'nde siyonist rejimin başlattığı soykırım savaşında yeni bir kara sayfa daha açıldı.
Son 24 saat içinde en az 92 Filistinli şehit oldu, onlarcası da yaralandı.
Şehitlerin 23'ü yardım beklerken, işgalcilerin kurşunlarıyla can verdi.
Saldırılar, özellikle Netzarim Koridoru çevresindeki yardım noktaları ile Gazze, Deyr el-Belah ve Cibaliya bölgelerinde yoğunlaştı.
Gazze'deki El-Avde Hastanesi kaynaklarına göre, Netzarim Koridoru yakınında yardım kamyonlarını bekleyen sivillere açılan ateş sonucu 23 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı. Aynı noktada daha önce de benzer saldırılar gerçekleşmişti.
Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocuklar da bulunurken, görgü tanıkları cesetlerin saatlerce yerden kaldırılamadığını, işgalcilerin bölgeyi yeniden hedef alabileceği korkusuyla ambulansların geciktiğini aktardı.
Gece saatlerinde Deyr el-Belah'ın batısında bir eve düzenlenen hava saldırısında 8 kişi şehit oldu, bazıları ağır olmak üzere çok sayıda sivil yaralandı.
Cibaliya'nın doğusunda ise Kassam Tugayları'na bağlı savaşçılarla siyonist işgalciler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. El-Kassam savaşçıları üç Merkava tankını imha etti.
Gazze'deki hükümet yetkilileri, yardım dağıtımını korumakla görevli Filistin güvenlik birimlerinden 754 kişinin bugüne dek şehit olduğunu açıkladı. Bu rakam, işgalcilerin yardım sistemini kasıtlı biçimde sabote ettiğini bir kez daha ortaya koydu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batmanlı 6 yaşındaki Yusuf, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını Gazze'deki mağdur ailelere ulaştırılması için Umut Kervanı'na teslim etti.
Siyonist işgalciler bu sabah erken saatlerde Nablus’un doğusundaki Rujib beldesine baskın düzenleyerek, Filistinlilere ait iki katlı bir evi daha yıktı.
Siyonist rejimin bu sabah erken saatlerden itibaren Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 17 Filistinli şehit oldu.
Siyonist rejimin fanatik figürlerinden Yehuda Glick'in, Mescid-i Aksa'daki Kubbetü's-Sahra avlusuna girerek Tevratî anlatımlar sunması Kudüs Valiliği tarafından "tehlikeli bir ilk" olarak nitelendirildi. Glick'in bu hamlesi, temmuz ayında hız kazanan ihlallerin yeni bir aşamasını işaret ediyor.