Gazze'de ateşkes yarın 09.30'da başlıyor, ilk esir takası 16.00'da

Katar, Gazze'de ateşkesin yarın 09.30'da başlayacağını duyurdu. İlk esir takasının ise 16.00'da başlaması bekleniyor.
Siyonist rejim sözde kabinesi 15 aydır devam eden soykırımın sona ermesinin önünü açabilecek anlaşmayı onayladı.
İşgal rejimi, 24 sözde bakanın lehte, sekiz bakanın aleyhte oy kullanmasıyla HAMAS ile yapılan rehine anlaşmasını resmen onayladığını duyurdu.
Katar, Gazze'de ateşkesin yarın 09.30'da başlayacağını açıkladı.
İlk esir takasının ise 16.00'da başlaması bekleniyor.
Ateşkes, her biri altı hafta yani 42 gün sürecek üç aşamadan oluşuyor.
İlk aşamada Hamas'ın 3 işgalci kadın esiri serbest bırakması öngörülüyor.
Siyonist rejim sözde Adalet Bakanlığı, 3 kadın esire karşılık serbest bırakılacak 95 Filistinli esirin isimlerini yayımladı.
Listede, 70’i kadın olmak üzere 25 erkek bulunuyor; bunlardan dokuzu 18 yaşın altında. Ayrıca, esirlerin yalnızca yedisinin Aksa Tufanı Operasyonu öncesinde alıkonulduğu belirtildi.
Eşzamanlı olarak, işgal ordusunun 99. Tugayı Netzarim koridorundan çekilecek, 162. Tugay kuzey yerleşimlerinin savunma görevini üstlenecek.
Gazze Tugayı ise güney yerleşimlerin sorumluluğunu alarak, kademeli olarak Selahaddin koridorundan çekilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.