Gazze'de bulaşıcı hastalık riski artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "insani koşullar ve yerinden edilme durumunun Gazze'de bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini arttırmasından çok ciddi endişe duyduğunu" söyledi.
Ghebreyesus, dün yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nin güneyinde kitlesel olarak insanların yer değiştirmeye devam etmesi, bazı ailelerin birden fazla kez yerinden edilmek zorunda kalması ve birçoğunun kalabalık sağlık tesislerine sığınması nedeniyle salgın hastalıklar konusunda ben ve Dünya Sağlık Örgütü'ndeki meslektaşlarım oldukça endişeliyiz" dedi.
Siyonist işgal rejimi dün (cuma), Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus şehri sakinlerinden, Gazze'nin kuzey ve merkezinden kaçan binlerce kişinin yaşadığı Refah şehrine gitmelerini istemişti.
Gazze Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, yerinden edilenlerin yüzde 50'sinin çocuk olduğunu ve bu kişilerin yeni doğanlara yönelik aşı eksikliğinin yanı sıra susuzluk, yetersiz beslenme, solunum ve cilt hastalıkları ile aşırı soğuğa maruz kaldıklarını belirtmişti.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.