Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "insani koşullar ve yerinden edilme durumunun Gazze'de bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini arttırmasından çok ciddi endişe duyduğunu" söyledi.
Ghebreyesus, dün yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nin güneyinde kitlesel olarak insanların yer değiştirmeye devam etmesi, bazı ailelerin birden fazla kez yerinden edilmek zorunda kalması ve birçoğunun kalabalık sağlık tesislerine sığınması nedeniyle salgın hastalıklar konusunda ben ve Dünya Sağlık Örgütü'ndeki meslektaşlarım oldukça endişeliyiz" dedi.
Siyonist işgal rejimi dün (cuma), Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus şehri sakinlerinden, Gazze'nin kuzey ve merkezinden kaçan binlerce kişinin yaşadığı Refah şehrine gitmelerini istemişti.
Gazze Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, yerinden edilenlerin yüzde 50'sinin çocuk olduğunu ve bu kişilerin yeni doğanlara yönelik aşı eksikliğinin yanı sıra susuzluk, yetersiz beslenme, solunum ve cilt hastalıkları ile aşırı soğuğa maruz kaldıklarını belirtmişti.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.