Gazze'de direniş: Siyonist rejim 4 askerinin öldürüldüğünü, 17'sinin yaralandığını kabul etti

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Gazze'de ağır kayıplar veren siyonist rejim, 4 askerinin direniş güçlerince öldürüldüğünü, 17'sinin ise yaralandığını açıkladı.
Gazze Şeridi'nde direnişin etkili savunması karşısında büyük kayıplar vermeye devam eden siyonist rejim ordusu, Kurban Bayramı'nın ilk gününde adeta bozguna uğradı.
Han Yunus'ta direnişle girilen çatışmalarda 4 işgalci asker öldü, 17'si de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.
İşgal medyasının ve ordusunun açıklamalarına göre, Han Yunus'ta gerçekleştirilen bir operasyon sırasında direniş güçlerinin tuzakladığı bir binada patlama meydana geldi.
"Maglan" ve "Yahlom" adlı elit birliklerin bulunduğu binanın çökmesi sonucu 4 asker öldü. Olayın ardından bölgeden asker tahliyesi, hava saldırıları ve topçu atışları eşliğinde gerçekleştirildi.
İşgal ordusu ayrıca, Şucaiyye Mahallesi'nde birliğe isabet eden havan mermisiyle bir askerin yaralandığını doğruladı.
Son bir hafta içinde Gazze'de öldürülen işgalci asker sayısı 8'e yükseldi.
Savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen işgalci asker sayısı 862'ye, yaralı sayısı ise 5 bin 921'e ulaştı.
Siyonist rejim, Gazze'deki ağır askeri kayıplarını kamuoyundan gizlemek için sistematik bir sansür uyguluyor. Resmî açıklamalarda ölen ve yaralanan asker sayıları sürekli düşük gösterilirken, gerçek rakamlar yalnızca sınırlı ve kontrollü biçimde sızdırılıyor. Asker cenazeleri ve yaralı tahliyeleri ise sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşiyor.
Direnişin sürdürülmesine karşılık siyonist rejimin askeri kayıpları her geçen gün artarken, işgal ordusunun içinde de morallerin çöktüğü ve asker ailelerinden tepkilerin yükseldiği ifade ediliyor. Gazze ise, tüm yıkıma rağmen direnişini sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.