Gazze'de hastalar "ilaç yetersizliğinden" şehid oluyor

Gazze'deki sahra hastanelerinin koordinatörü Mervan el-Hems, siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle bazı hastaların ilaç yetersizliğinden şehid olduğunu söyledi.
"Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumu felaket" diyen Mervan el-Hems, "İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana hastaneleri hedef alması nedeniyle durum daha da kötüleşiyor" ifadelerini kullandı.
Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesinin hasta ve yaralılarla dolu olduğunu belirten Hems, "Daha fazla hasta ve yaralıyı almaya yetecek kadar yatağımız yok. Tıbbi stok tükeniyor ve bazı hastalar ilaç yetersizliğinden şehid oluyor" dedi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'nin alt yapısını hedef alması nedeniyle Hepatit başta olmak üzere bulaşıcı hastalıkların yayıldığına dikkati çeken Hems, halkın zor koşullar altında temin ettiği suların da içmeye elverişli olmadığını belirtti.
Hems, "Kıtlık Gazze Şeridi'nin kuzeyini kırıp geçiriyor ve çocuklar için yetersiz beslenmenin önüne geçemiyoruz" şeklinde konuştu.
Gazze'deki hükümetin medya ofisinden salı günü yapılan yazılı açıklamada 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğu bildirilmişti.
Siyonist rejim sözde ordusunun, 7 Mayıs'tan bu yana kapalı tuttuğu ve Gazze Şeridi'nin dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya bulunan Gazze halkını önemli ölçüde etkiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırılarında şehit sayısı 64 bin 803'e, yaralı sayısı ise 164 bin 264'e ulaştı. Sağlık kaynakları, yalnızca son 24 saatte 47 şehit ve 205 yaralı daha kaydedildiğini açıkladı.
Siyonist işgalciler, Şati Mülteci Kampı'nda 3 okulu bombaladı, yardım noktalarını vurdu, evleri havaya uçurdu. Saldırılarda çoğu kadın ve çocuk onlarca Filistinli şehit oldu. Gazze halkı ise tüm tehditlere rağmen zorla göçe direnmeyi sürdürüyor.
Gazze'de siyonist rejimin dayattığı açlık politikası yeni canlar aldı. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ikisi çocuk 7 kişinin daha açlıktan şehit olduğunu açıkladı. Böylece açlık ve yetersiz beslenmeden şehit olanların sayısı 420'ye yükseldi.
Siyonist işgalcilerin sabah saatlerinden bu yana Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli şehit oldu. İşgalciler, yardım noktalarını hedef alırken, evleri ve yüksek binaları patlayıcı yüklü robotlarla yıkarak halkı zorla göçe zorladı.