Gazze'de her gün 100'den fazla çocuk şehit oluyor veya yaralanıyor

UNICEF, Gazze'de her gün 100'den fazla çocuğun şehit olduğunu veya yaralandığını belirterek, çoğu çocuğun yerinden edildiğini, eski ve yıpranmış çadırlarda ya da yıkık evlerde yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'de son 10 gün içinde siyonist rejimin yoğun bombardımanları sonucunda 322 çocuğun şehit olduğunu, 609 çocuğun ise yaralandığını açıkladı. UNICEF, siyonist rejimin ateşkesi ihlal ederek başlattığı saldırıların ardından bölgedeki insani durumun giderek kötüleştiğini belirtti.
UNICEF'in yayınladığı açıklamada, yoğun ve rastgele saldırıların yanı sıra Gazze'ye insani yardımların tamamen kesilmesinin, sivilleri ve özellikle çocukları büyük bir tehlike altına soktuğu vurgulandı. Yardımların bir aydan fazla süredir engellenmesi nedeniyle temel ihtiyaçların karşılanamaması, çocuk şehitlerinin sayısının daha da artma riskini beraberinde getiriyor.
UNICEF, Gazze'de her gün 100'den fazla çocuğun şehit olduğunu veya yaralandığını belirterek, çoğu çocuğun yerinden edildiğini, eski ve yıpranmış çadırlarda ya da yıkık evlerde yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti.
UNICEF verilerine göre, son 18 ayda Gazze'de 15 binden fazla çocuk şehit oldu, 34 binden fazla çocuk ise yaralandı. Bir milyon çocuk, temel ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde yerlerinden edildi. UNICEF, risklere rağmen çocuklara ve ailelerine hayat kurtaran yardımlar sağlamaya devam edeceğini belirterek, hasta ve yaralı çocukların derhal tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.
UNICEF, Gazze'de yaşanan trajedinin son bulması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Çocukların korunması, temel ihtiyaçlara erişimin sağlanması ve insani yardımların önündeki engellerin kaldırılması gerektiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlığı, siyonist rejimin 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü vahşi saldırılar sonucu Gazze ve Batı Şeria’da en az 14 bin 784 öğrencinin şehit edildiğini, 24 bin 766 öğrencinin ise yaralandığını açıkladı.
Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerem kenti ve mülteci kampları, siyonist işgalcilerin yıkıcı saldırılarına 93 gündür aralıksız maruz kalıyor. Şehirde hayat felç olurken, binlerce kişi yerinden edildi, yüzlerce ev tamamen yok edildi.
Siyonist işgalcilerin Batı Şeria’daki Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırıları 99. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Şehirde altyapı neredeyse tamamen yok edilirken, binlerce insan evsiz kaldı.
Siyonist rejimin zindanlarında 2003 yılından bu yana esir tutulan Filistinli mühendis Abdullah Galip Bergusi'ye yönelik sistematik işkenceler, kızı Talaa Bergusi'nin açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Talaa'nın "Babam her gün saatlerce dövülüyor, vücudundaki kemiklerin büyük bölümü kırık" sözleri, işgal hapishanelerinde yaşanan vahşeti gözler önüne serdi.