Gazze'de iletişim ve internet kademeli olarak geldi
Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, Gazze'de iletişim ve internetin kademeli olarak geldiğini duyurdu.
Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle bölgedeki telefon ve internet hizmetleri altyapısı önceki gün sona erdi.
Filistin Telekomünikasyon Şirketinden yapılan açıklamada, kesintiye uğrayan internet ve iletişim hizmetlerinin kademeli olarak sağlanmaya başlandığı duyuruldu.
Siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri yedinci kez kesintiye uğramıştı.
Gazze halkı, siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle su, yiyecek, ilaç, elektrik ve yakıta ulaşamıyor.
Siyonist işgalciler yaptıkları katliam ve soykırımın duyulmaması adına sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini de sık sık kesiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.