Gazze'de işgalci saldırıları 699'uncu gününde: Toplu katliam ve yıkım sürüyor

İşgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları 699'uncu gününe ulaştı. Saldırılar sonucu 63 binden fazla kişi şehit oldu, 161 binden fazla kişi yaralandı ve milyonlarca kişi zorunlu göçle karşı karşıya kaldı.
Siyonist rejim, ABD'nin siyasi ve askeri desteği ile Gazze'ye yönelik toplu katliam ve yıkım saldırılarını 699'uncu gününde sürdürüyor. Gazze'de milyonlarca kişi, açlık ve zorunlu yer değiştirme koşullarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Gazze'deki hastanelerden alınan bilgilere göre, çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren farklı bölgelerde birçok sivil şehit oldu. Kuzeydeki Al-Saftawi mahallesi ve güneydeki zl-Zeytun ile Es-Sebra bölgeleri yoğun şekilde bombardımana uğradı. Ayrıca Han Yunus'ta yer alan mülteci çadırları da insansız hava araçları ve topçu ateşi ile hedef alındı.
Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bugüne kadar 63 bin 746 kişi şehit oldu, 161 bin 245 kişi yaralandı, 10 binden fazla kişi kayıp ve yüzlerce kişi açlık nedeniyle yaşamını yitirdi. Çocuklardan 19 bini, kadınlardan 14 bin 500'ü hayatını kaybetti.
İşgalci saldırılar sonucunda 88'den fazla okul ve üniversite, yüzlerce cami ve mezarlık ya tamamen ya da kısmen yıkıldı. Gazze'nin yüzde 77'si işgalcilerin kontrolüne geçti. Toplam maddi kayıplar 62 milyar doları aştı.
Bu yıkım ve saldırılar, insani krizin boyutunu artırırken uluslararası toplumun sessizliği ve ihmali, Gazze halkının yaşadığı trajediyi derinleştiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.