Gazze'de kalıcı işgal başladı: Siyonistlerin tüm piyade ve zırhlı tugayları bölgeye girdi

Siyonist rejim, Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım saldırılarını daha da derinleştiriyor. İşgal ordusu tüm nizami piyade ve zırhlı tugaylarını Gazze'ye soktu. Bu gelişme, siyonist rejimin bölgeyi tamamen işgal etme niyetini daha açık hale getirirken, kara saldırılarının kapsamının ciddi şekilde genişletildiğine işaret ediyor.
Siyonist rejimin resmi radyosu dün, ordu komutanlığının 5 askeri birlik daha konuşlandırma kararı aldığını ve Gazze'nin tamamında mutlak kontrol kurmayı hedeflediğini duyurmuştu. Son olarak paraşütçü (komando) tugayının da bölgeye giriş yaptığı bildirildi.
İşgalci ordu kaynaklarına göre, Gazze'nin kuzeyi ile Han Yunus çevresindeki saldırılar yoğunlaştı. Saldırılar, önceki kara harekâtlarının aksine daha yavaş ve temkinli bir ilerlemeyle yürütülüyor. Bu durumun, direniş güçlerinin ciddi kayıplar verdirmesi nedeniyle, işgalcilerin ağır zayiatı önlemek için hava desteğini ön plana çıkarmasından kaynaklandığı değerlendiriliyor.
Son günlerde siyonist ordunun çok sayıda askerinin yaralanarak Tel HaShomer ve Beilinson hastanelerine nakledildiği işgal medyasında yer aldı. Bu da işgalcilerin Gazze içindeki çatışmalarda ciddi kayıplar verdiğini ortaya koyuyor.
Çekildiler, yeniden girdiler
Geçtiğimiz aylarda, Gazze'nin kuzeyinden kademeli olarak çekilen siyonist rejim, başta Golani, 7. Zırhlı Tugay, 188. Tugay (Barak), Paraşütçü Tugayı (35. Tugay) ve Givati Tugayı olmak üzere birçok askeri birlikten feragat etmişti. Bu geri çekilmeler, ağır direniş karşısında stratejik bir yeniden değerlendirme kapsamında yapılmıştı. Ancak şimdi aynı tugaylar, yeniden konuşlandırılarak bölgeye sürülüyor.
Askerî uzmanlara göre bu gelişmeler, siyonist rejimin askeri stratejisinde yaşadığı çıkmazı ve direniş karşısında yaşadığı moral ve lojistik çöküşü gözler önüne seriyor.
175 binden fazla şehit ve yaralı, 11 binden fazla kayıp
Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yürüttüğü soykırım saldırılarında 175 binden fazla Filistinliyi şehit etti ya da yaraladı. Bunların çok büyük kısmı kadın ve çocuklardan oluşurken, 11 bini aşkın kişi hâlâ kayıp.
Yerle bir edilen mahalleler, yıkılan hastaneler, kuşatma altındaki kamplar ve sistematik olarak vurulan yardım konvoyları, Gazze'de yaşananların bir savaş değil, planlı bir soykırım olduğunu kanıtlıyor.
Tüm bu saldırılara rağmen Filistinli direniş grupları, özellikle tünel savaşları, keskin nişancı operasyonları ve roket atışlarıyla işgal ordusuna karşı etkili bir direniş sürdürüyor. Siyonist ordunun ilerleyişindeki yavaşlık ve asker kayıplarının artışı da direnişin sahadaki gücünü ortaya koyuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.