Gazze'de kanlı sabah: Açlık ve saldırılar 47 can aldı

Siyonist rejimin sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında en az 47 Filistinli şehit oldu.
Sağlık kaynakları, şehitler arasında yiyecek yardımı almaya çalışan 6 kişinin olduğunu belirtti.
El-Avde Hastanesi, En-Nuseyrat'ın kuzeyindeki yeni kampta gece düzenlenen saldırılarda 30 Filistinlinin şehit düştüğünü, çoğunun parçalanmış halde hastaneye ulaştığını açıkladı.
El-Aksa TV'ye göre sabah saatlerinde hedef alınan bir evden aralarında kadın ve çocukların da olduğu 10 şehidin cenazesi çıkarıldı.
İşgalcilerin En-Nuseyrat'a sabah saatlerinde yeniden topçu ateşi açtığı, ayrıca insansız hava araçlarının El-Bureyc Kampı'ndaki evleri vurduğu bildirildi.
Filistin Kızılayı, Gazze'nin güneyinde Netzarim bölgesinde yardım talebinde bulunanların sabah saatlerinde işgal ordusunun ateşine maruz kaldığını duyurdu.
İşgal topçusu Gazze'nin doğu ve güney mahallelerini, özellikle Şucaiyye ve Zeytun'u sabah saatlerinde yoğun şekilde bombaladı.
Gazze'nin batısında bir konut saldırısında iki Filistinli şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı.
Güney Gazze hastanelerinden edinilen bilgiye göre, Japon Mahallesi ve Mewasi'deki saldırılarda en az 10 Filistinli şehit olurken, 40'tan fazla kişi yaralandı.
Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre, pazartesi günü işgal ordusu ateşiyle 40'ı yardım bekleyen en az 92 kişi şehit düştü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.