Gazze'de katledilen gazetecilerin sayısı 137'ye yükseldi
Filistin resmi haber ajansı WAFA, işgalci rejimin düzenlediği saldırılarda 20 yılı aşkın süredir Ajans bünyesinde çalışan bir gazetecinin daha katledildiğini duyurdu.
WAFA'dan yapılan açıklamaya göre işgalci siyonistlerin saldırıları sonucu, gazeteci Sahir Ekrem Reyyan, Gazze kentinin batı kesiminde yer alan Haydar Ebu eş-Şafi Kavşağı'nda bazı yaralıları kurtarmaya çalışırken şehid edildi.
Aynı saldırıda Filistinli gazetecinin oğlu Enes'in de şehid edildiği kaydedildi.
Böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katledilen gazetecilerin sayısı 137'ye yükseldi.
İşgalci siyonistler, Gazze'deki soykırım ve katliamların haberlerini engellemek amacıyla gazetecileri aileleri ile birlikte katlediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.