Gazze'de katliam sürüyor: Bir günde 59 şehit

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. Han Yunus ve Gazze kentinde evler yerle bir edilirken, yalnızca bir günde 59 Filistinli şehit oldu.
Gazze Şeridi'nde siyonist rejimin saldırıları durmaksızın devam ediyor. Han Yunus'un güney bölgelerinden çıkarılan 6 şehidin cenazesi, akşam saatlerinde Nasser Hastanesi'ne ulaştırıldı.
Öte yandan, Gazze kentindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde işgalciler, evleri bomba yüklü araçlarla yıkarak geniş çaplı yıkıma yol açtı. Mahalledeki birçok bina yerle bir olurken, siviller büyük panik yaşadı.
Aynı günün akşamında ise Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nda sivillerin toplandığı bir nokta hedef alındı. "Kudsi Süpermarketi" önünde düzenlenen hava saldırısında 3 Filistinli şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı.
Tıbbi kaynaklara göre, 7 Eylül sabahından gece saatlerine kadar Gazze genelinde 59 Filistinli şehit oldu. Bunların 54'ü kuzey bölgelerinde, 2'si orta kesimde, 3'ü ise güneyde hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda toplam şehit sayısının 64 bin 455'e, yaralı sayısının ise 162 bin 776'ya ulaştığını bildirdi. Çok sayıda kişinin ise hâlen enkaz altında ve sokaklarda olduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bölgelere ulaşmakta zorluk çektiği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.