Gazze'de katliam sürüyor: Bir günde 70 şehit

Siyonist rejim, Gazze'de yardım bekleyen sivilleri ve sivil yerleşim alanlarını hedef aldı. Dün gün boyu süren saldırılarda 70 kişi şehit oldu, çok sayıda yaralı var.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırıları can almaya devam ediyor.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Gazze'nin orta kesimlerinde yardım dağıtımı bekleyen siviller siyonist işgalcilerin hedefi oldu. Saldırıda bir kişi şehit olurken, birçok kişi yaralandı.
Ayrıca işgalci uçakların Deyr el-Belah'ın doğusunda sivil yerleşim alanlarını vurması sonucu bir kişi daha şehit oldu. Han Yunus'ta, Aqqad Camii çevresinde bir aracın hedef alınmasıyla en az beş kişi yaralandı.
Gazze'de sağlık kaynakları, gün boyu farklı noktalarda devam eden saldırılar nedeniyle şehit sayısının hızla arttığını, hastanelerin yaralılarla dolup taştığını bildirdi.
Dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırılarda iki kişi daha şehit olurken, çok sayıda sivil yaralandı. Böylece şehit sayısı 70'e ulaştı.
Katliamın bilançosunun daha da artmasından endişe ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.