Gazze'de katliam ve soykırım: Şehid sayısı 25 bin 700'e yükseldi

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana düzenlendiği saldırılarda şehit olanların sayısının 25 bin 700'e yükseldiğini bildirdi.
Siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'ne yönelik 110 gün önce başladığı ve yoğun şekilde sürdürdüğü saldırılarına devam ediyor.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci rejiminin Gazze'de uyguladığı katliam ve soykırıma dair basın bilgilendirmesi yaptı.
Açıklamada, Gazze'de şehid sayısının son 24 saatte 210 arttığı, 386 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda şehid edilen Filistinlilerin sayısının 25 bin 700'e, yaralananların sayısının da 63 bin 740'a çıktığı aktarıldı.
Saldırılar sonucu çok sayıda kişinin hâlâ enkaz altında olduğu vurgulanan açıklamada, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk yaşadığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.