Gazze'de sabahtan bu yana 34 Filistinli şehit edildi
Gazze şehir merkezi ve kuzey bölgelerinde siyonist rejimin saldırılarında 34 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
Siyonist rejim, Gazze şehir merkezi ve kuzey bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 34 Filistinliyi şehit etti.
Şehitlerden 21’i şehir merkezi ve kuzey bölgelerinde, geri kalanı ise güney ve orta kesimlerde katledildi.
Sağlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre:
Tuwam bölgesindeki bir eve yapılan hava saldırısında 14 kişi şehit oldu.
Nazla kasabasına yapılan saldırılarda 4 kişi şehit düşerken çok sayıda kişi yaralandı.
Şeyh Rıdvan mahallesinde 4 kişi şehit oldu.
Şati Mülteci Kampı’nda, mülteci çadırına yapılan saldırıda 2 kişi katledildi.
Kuzeybatı Gazze’de, Sudaniye bölgesinde bir eve yapılan saldırıda çok sayıda kişi şehit oldu.
Siyonist rejimin saldırılarıyla Gazze’de sivil altyapı ve yerleşim bölgeleri ağır şekilde zarar görmeye devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.