Gazze'de sağlık felaketi: Sınır Tanımayan Doktorlar, acil yardım çağrısında bulundu

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze'deki hastanelerin kapanma noktasına geldiğini ve sağlık hizmetlerinin ciddi şekilde aksadığını vurgulayarak, uluslararası yardım çağrısında bulundu.
Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik uyguladığı abluka ve soykırım, bölgedeki insani durumu her geçen gün daha da kötüleştiriyor.
Uluslararası yardım kuruluşları, özellikle Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), tıbbi malzeme ve yakıt eksikliklerinin sağlık hizmetlerini felce uğrattığını ve bu durumun sivillerin yaşamını tehdit ettiğini bildirdi.
MSF, 2 Mart2tan bu yana Gazze'ye hiçbir insani yardımın girmediğini ve bu durumun tıbbi müdahaleleri ciddi şekilde engellediğini belirtti.
Açıklamada, "Abluka nedeniyle acil müdahale gerektiren hastalar için gerekli ilaç ve malzemeler tükenmek üzere. Ağrı kesiciler, antibiyotikler ve cerrahi malzemelerde ciddi eksiklikler yaşanıyor." denildi.
Ayrıca, yakıt sıkıntısı nedeniyle hastanelerdeki jeneratörlerin çalıştırılamadığı ve bu durumun özellikle yoğun bakım hastalarını tehlikeye attığı ifade edildi.
MSF'nin açıklamasında, "Siyonist rejimin uyguladığı ablukalar, Gazze'deki sağlık sistemini çökertmiş durumda. Uluslararası toplum, bu insanlık dramına sessiz kalmamalı ve acil müdahale için harekete geçmelidir." ifadelerine yer verildi.
Birleşmiş Milletler ve diğer insani yardım kuruluşları da Gazze'deki durumu "insanlık dışı" olarak nitelendirerek, acil yardım erişiminin sağlanması ve ablukanın sonlandırılması çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin hava saldırıları sonucu Gazze şehir merkezinde ve Refah’ta 7 sivil şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı. Şehitler arasında 5 kişilik bir ailenin tüm fertleri de yer alıyor.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Gazze'ye yardımların ulaştırılmasına yönelik sunduğu plana karşı çıktığını yineledi. BM, planın "yardım kontrolünü sağlamayı ve yardımları en düşük seviyeye indirmeyi" hedeflediğini belirtti.
BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi, Gazze’de gıda stoklarının tükenmesi, altyapının çökmesi ve askeri saldırıların yoğunlaşmasıyla sivillerin kıtlık, hastalık ve ani ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.