Gazze'de şehid sayısı 25 bine yaklaştı
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana düzenlendiği saldırılarda şehit olanların sayısının 24 bin 927'ye yükseldiğini bildirdi.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma dair basın bilgilendirmesi yaptı.
Açıklamada, Gazze'de şehid sayısının son 24 saatte 165 arttığı belirtildi.
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda şehid edilen Filistinlilerin sayısının 24 bin 927'ye çıktığı aktarıldı.
Saldırılarda 62 bin 388 Filistinlinin de yaralandığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.