Gazze'de şehid sayısı 41 bin 495'e yükseldi

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 41 bin 495'e yükseldiği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 355 gündür aralıksız devam ediyor.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 28 kişinin şehid olduğu, 85 kişinin yaralandığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 41 bin 495 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Binlerce şehidin ise hâlâ enkaz altında olduğu aktarıldı.
Yaralıların sayısının ise 96 bin 6'ya çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.