Gazze'de şehid sayısı 43 bin 374'e yükseldi

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 43 bin 374'e yükseldiği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 395 gündür aralıksız devam ediyor.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 33 kişinin şehid olduğu, 156 kişinin yaralandığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 43 bin 374 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Binlerce şehidin ise hâlâ enkaz altında olduğu aktarıldı.
Yaralıların sayısının ise 102 bin 261'e çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’deki sağlık krizinin derinleştiğini açıkladı. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, hamile ve emziren kadınların neredeyse tamamının yetersiz beslendiğini ve tıbbi yardıma ulaşamadığını vurguladı.
İşgalci siyonistlerin Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 13 Filistinli şehid oldu.
ABD’nin başkenti Washington’da binlerce kişi, Filistin’e destek gösterisi düzenledi.
Şanlıurfa'dan Gazze sınırına giden sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, yardım geçişlerinin Mısır tarafından engellendiğini belirtti. STK temsilcileri, ne olursa olsun yardımlara devam edeceklerini ve yılmayacaklarını vurguladı.