Gazze'de şehit edilen gazeteci sayısı 215'e yükseldi
Siyonist rejim, Gazze'de hakikatin sesini susturmak için bir kez daha basını hedef aldı. Gazeteci Hasan Abdul Fettah İsleih (Ebu'l-Abd), tedavi gördüğü Nasır Hastanesi'nde düzenlenen saldırıyla şehit edildi.
Gazze direnişinin sembol isimlerinden olan gazeteci Hasan Abdul Fettah İsleih (Ebu'l-Abd), Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi'ne düzenlenen hava saldırısında şehit oldu.
İsleih, daha önce yine siyonist rejimin hedefi olmuş, yaralı halde kaldırıldığı Nasır Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Ancak bu sabah, işgal uçaklarının hastanenin üçüncü katını hedef alması sonucu şehit edildi.
Filistin Direniş Komiteleri, yayımladığı taziye mesajında, "Şehit gazeteci Hasan İsleih'in kanı, işgalci siyonistlerin alnındaki kara leke olarak kalacaktır. Sessizliğe gömülen dünya da bu suçun ortağıdır" ifadelerine yer verdi. Açıklamada, işgal ordusunun bu suikastı "korkakça ve haince" bir saldırı olarak nitelendirildi.
Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, Hasan İsleih'in şehadetiyle birlikte 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit edilen gazeteci sayısının 215'e yükseldiğini açıkladı. İsleih'in, Gazze halkının yaşadığı acıları ve işgalin zulmünü cesurca belgeleyen önemli bir şahsiyet olduğu vurgulandı.
Hasan İsleih, yıllardır Gazze'deki vahşeti, direnişi ve insanlık dramını fotoğraflarıyla ve haberleriyle dünyaya duyuran en etkili isimlerden biriydi. Kimi zaman enkaz altında, kimi zaman ön saflarda, çoğu zaman da ölüme bir adım mesafede görev yapan İsleih, yalnızca bir gazeteci değil, aynı zamanda Gazze'nin vicdanıydı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.