Gazze'de şehit sayısı 50 bin 609'a yükseldi

Gazze'deki sağlık kaynakları, 7 Ekim 2023'te başlayan siyonist rejim saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 609'a yükseldiğini duyurdu.
Gazze'de şehit sayısı 50 bin 609'a yükseldi.
Son 24 saat içinde Gazze hastanelerine 86 şehit ve 287 yaralı getirildiği bildirildi.
Bu kişilerin büyük çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.
Gazze'deki sağlık kaynakları, saldırılar sonucunda yaralananların sayısının ise 115 bin 63'e ulaştığını belirtti.
Birçok kişinin hala enkaz altında olduğu ve arama-kurtarma ekiplerinin onlara ulaşmada zorluk yaşadığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.