Gazze'de şehit sayısı 70 bin 354'e yükseldi
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehit sayısı 70 bin 354'e, yaralı sayısı ise 171 bin 30'a ulaştı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi olduğu belirtiliyor.
Gazze'deki sağlık kaynakları, siyonist rejimin aralıksız süren saldırılarının bilançosunun her geçen gün ağırlaştığını bildirdi.
Bugün yapılan açıklamada, şehit sayısının 70 bin 354'e çıktığı, bu kişiler arasında kadınların ve çocukların büyük bir çoğunluğu oluşturduğu aktarıldı. Yine aynı dönemde yaralı sayısı 171 bin 30'a yükseldi.
Sağlık yetkilileri, son 24 saat içinde Gazze'deki hastanelere 6 şehidin ulaştığını, bunlardan birinin yeni şehit olduğunu, diğer 5 kişinin ise enkaz altından çıkarılan cenazeler olduğunu belirtti. Ayrıca 15 yaralının daha hastanelere getirildiği kaydedildi.
Açıklamada, 11 Ekim'de ilan edilen sözde ateşkes döneminden bu yana 367 kişinin şehit olduğu, 953 kişinin yaralandığı, enkaz altından ise 624 cenazenin çıkarıldığı ifade edildi.
Sağlık kaynakları ayrıca, 28 Kasım–5 Aralık 2025 tarihleri arasında kimlik ve kayıt bilgileri tamamlanan 223 şehidin de toplu istatistiklere eklendiğini bildirdi. Buna karşın çok sayıda şehidin hâlâ enkaz altında bulunduğu, ambulans ve kurtarma ekiplerinin saldırıların yoğunluğu nedeniyle birçok bölgeye ulaşamadığı vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazzeliler abluka ve saldırıların yol açtığı ağır yaşam koşullarıyla mücadele ederken, Yetimler Vakfı bölgede her gün sıcak yemek dağıtımını sürdürerek mağdur ailelere destek olmaya devam ediyor.
Siyonist rejim, Teku'a beldesinde 35 yaşını aşan yüzlerce zeytin ağacının kaldırılması için bildirimler bıraktı. Filistinli aileler, bunun yeni bir toprak gaspı ve yerleşim genişletme adımı olduğunu söylüyor.
HAMAS hareketinin yurt dışındaki lideri Halid Meşal, İstanbul'daki "Ahdu'l-Kuds" konferansında, Filistin'i savunmak için küresel bir baskı cephesi kurulması çağrısı yaptı; Gazze'nin yeniden kuşatma ve mühendislik projeleriyle şekillendirilmesine karşı uyardı.