Gazze'de şehit sayısı 74 bin 555'e yükseldi
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 74 bin 555'e, yaralı sayısı ise 175 bin 727'ye çıktı.
Filistin resmî haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Gazze'deki hastanelere son 24 saat içinde 11 şehidin naaşı ulaştırıldı.
Bunların 8'inin yeni saldırılarda şehit olduğu, 3 kişinin naaşının ise enkaz altından çıkarıldığı bildirildi. Aynı sürede 35 yaralının da hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.
Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim 2025'ten bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı 1559'a, yaralı sayısı 5 bin 608'e yükseldi. Bu dönemde enkaz altından çıkarılan naaşların sayısının ise 845'e ulaştığı kaydedildi.
Gazze'de çok sayıda kişinin hâlâ enkaz altında ve yollarda bulunduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ise devam eden ağır koşullar nedeniyle bu kişilere ulaşmakta güçlük çektiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinli esirlerin yiyecek kısıtlamalarına maruz bırakılmasıyla övünürken, Lavi Hapishanesi'nde günler boyunca biriktirdikleri yiyeceklerle pasta hazırlayan 8 Filistinlinin hücre hapsine konulduğunu duyurdu. Ben-Gvir'in esirlere yönelik baskıcı uygulamaları seçim kampanyasında öne çıkarması, cezaevlerindeki ağır koşulları yeniden gündeme taşıdı.
Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria ve Kudüs’te ev baskınlarılarını sürdürürken El-Halil’de 70’ten fazla Filistinliyi alıkoydu. Kentte askeri kuşatma ve zorla tahliyeler nedeniyle yaklaşık 2 bin 650 Filistinlinin yerinden edildiği bildirildi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde ateşkesi ihlal eden saldırılarında biri çocuk 3 Filistinli şehit oldu, 10 kişi yaralandı. Han Yunus'un Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırların hedef alındığı saldırıların yanı sıra Gazze'nin farklı bölgelerine de ateş açıldı ve topçu bombardımanı düzenlendi.