Gazze'de siyonist rejim saldırılarında 12 şehit

Siyonist rejimin bombardımanı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli daha şehit oldu.
Gazze'de siyonist rejimin saldırıları sonucu en az 12 Filistinli şehit oldu.
Kaynaklar, aralarında 5 çocuğun bulunduğu 7 kişinin, Abu Hanideq ailesine ait çadırların şehir merkezindeki bir üniversite yakınında vurulduğunu bildirdi.
Ayrıca Deyr el-Belah'ın güneydoğusunda yardım bekleyen 5 kişi de kurşunlarla hayatını kaybetti, bazıları yaralandı.
7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda, Gazze'de 61 bin 599 kişi şehit düşerken, 154 bin 88 kişi yaralandı.
Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan yaklaşık 10 bin kişi halen enkaz altında bulunuyor ve kurtarma ekipleri onlara ulaşamıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.