Gazze'de siyonist soykırım sürüyor: 9 şehit

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Son 24 saatte aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırıları bir kez daha sivilleri hedef aldı. Dün gerçekleştirilen saldırılarda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a bağlı Karara beldesinde, yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadırı hedef alan işgalciye ait insansız hava aracı (İHA) saldırısında 6 kişi şehit düştü.
Refah kentinin batısında yardım dağıtım merkezine yakın bölgede toplanan sivillere işgal askerleri tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 Filistinli şehit edildi.
Gazze kentinde ise bir eve düzenlenen hava saldırısında, medya alanında çalışan yayın mühendisi Yusuf en-Nehhale şehit oldu. Bombardımanda ailesinin yaşadığı ev hedef alındı.
Ayrıca işgal savaş uçakları, Han Yunus'un doğusunda beş katlı bir binayı da yerle bir etti. Saldırının ardından sivil savunma ekipleri daha önceki bombardımanlarda kaybolan Rafiq Şuayb Ali el-Lahham'ın naaşını enkaz altından çıkardı.
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik süren saldırılarda şehit sayısı 54 bin 381'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 124 bin 54'ü geçti. Bu rakamlar kesin değil, çünkü birçok cenaze hâlâ enkaz altında ya da sokaklarda bekliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.