Gazze'de yardım bekleyenlere ve sığınmacılara saldırı: 7 şehit

Siyonist rejim, Gazze'de sığınmacıların kaldığı okul ve yardım dağıtım noktalarını hedef aldı. Saldırılarda biri çocuk olmak üzere en az 7 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist rejim, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarını sürdürerek bir kez daha yardım bekleyen Filistinlileri ve sığınmacıları hedef aldı. Saldırılarda en az 7 Filistinli şehit olurken, çok sayıda sivil de yaralandı.
Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde yer alan ve yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Amr bin As Okulu, siyonist savaş uçakları tarafından bombalandı. Bu saldırıda 3 Filistinli şehit oldu.
Orta Gazze’de, el-Meğraka köyü yakınındaki köprü civarında yardım bekleyen sivillerin üzerine ateş açıldı. Bu saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, Selahaddin Caddesi üzerindeki yardım dağıtım noktası çevresine düzenlenen saldırılarda da 2 kişi şehit oldu, çok sayıda sivil yaralandı.
Güneydeki Han Yunus kentinin batısında bulunan Japon Mahallesi’nde ise sığınmacıların kaldığı bir çadır hedef alındı. Bu saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, diğer bölgelerde olduğu gibi birçok sivil yaralandı. Özellikle Han Yunus’un kuzeybatısında, insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırılarda da çadır kamplarına ağır hasar verildi.
Son saldırılarla birlikte Gazze’de cuma gününün bilançosu ağırlaştı, şehit edilen Filistinli sayısı 52’ye ulaştı. Bu sayı içerisinde yalnızca yardım beklerken şehit edilenlerin sayısı 14’e yükselirken, bir buçuk yaşındaki bir bebek de yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin açlık, kuşatma ve sistematik hedef alma politikaları, Gazze'deki sivillerin yaşam koşullarını her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Yerinden edilen yüz binlerce kişi barınak olarak kullanılan okullarda, çadırlarda veya sokaklarda yaşam mücadelesi verirken, yardımlara erişim noktasında da sürekli hedef haline geliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.