"Gazze'de yaşanan abluka savaş değil, katliamdır"

Gazze'ye uygulanan ablukanın uzun yıllardır devam eden bir insan hakkı ihlali ve insani krizin sonucu oluştuğuna vurgu yapan AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Gazze halkının, yıllardır temel haklarından mahrum bırakıldığı ve yaşam koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiğine dikkat çekti.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı, siyonist işgalci çetelerin Gazze'de yaptığı katliamlarla karşı basın açıklaması düzenledi.
İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasını okuyan AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, işgal altındaki Gazze'de ibadethanelerin, hastanelerin, okulların, acımasızca havadan vurulduğunu, binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ve binlerce kişinin ise yaralandığını belirterek, temel ihtiyaçlarının karşılaması noktasında ciddi sıkıntıların yaşadığına dikkat çekti.
"İbadethaneler, hastaneler, okullar, vuruluyor"
Gören, "Dünya, israil tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. israilin Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. israil ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekir." çağrısında bulundu.
"Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir"
Gazze halkının, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürdüğünü kaydeden Gören, "Uluslararası toplumun Gazze'deki insanların temel haklarına saygı göstermesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atması gerekir" diyerek "Bu konuda geç kaldığımız her gün, maalesef bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır." ifadelerini kullandı.
"Abluka savaş değil katliamdır"
Savaşın da bir ahlakının olduğuna vurgu yapan Gören, "Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil, katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.