Gazze'de yaşanan vahşete karşı yılda yaklaşık 2 milyon TL'lik aldığı ürünleri satmaktan vazgeçti

Devam eden soykırıma tepki gösteren Ağrı'da bir işyeri sahibi yüklü miktarda aldığı işgal rejimi menşeli ürünleri bulundurmuyor. Aylık aldığı 150 bin TL değerinde boykot ürünleri yerine yerli ürünler işyerinde bulunduruyor.
Yaklaşık 2 yıldır Gazze'de devam eden soykırım nedeni ile 62 binden fazla insan katledildi, yüzbinlerce kişi ise yaralandı.
Devam eden soykırıma devletler müdahale etmeyince vatandaşlar işgal rejimine maddi destek veren firmaların ürünlerini boykot ederek soykırıma karşı tavır alıyor.
Ağrı'da bilinen et dönercilerinden bir işyeri sahibi yılda yaklaşık 2 milyon TL'ye satın aldığı işgal rejimi menşeli ürünlerin satışını durdurdu.
Devam eden soykırımdan dolayı böyle bir karar aldığını belirten işyeri sahibi Rıfat Özmen, vatandaş olarak mazlumlar için ellerinden geleni yapma gayretinde olduklarını söyledi.
Zarar bile etseler yine de aldıkları karardan vaz geçmeyeceklerini belirten Özmen, "Sofi lakabı ile tanınıyorum. Yaklaşık 47 yıldır bu işte çalışıyorum. Günlük yaklaşık 400 kilogram et döner satışımız oluyor. Vahşet başladığından beri israil malları satmıyoruz. Satın aldığımız ürünlerin bölge bayileri gelip almamız yönünde tavsiyede bulundu yine de biz almadık, almayacağız. İçeceklerden ayda yaklaşık 150 bin TL değerinde ürün alıyorduk. Bunların ürünlerini aldığımızda Filistinli kardeşlerimize kurşun olarak dönüyor. Bizimde ticari olarak zararımız olsun ama bu zulme ortak olmak istemiyoruz. Bazı müşterilerimiz ısrar ediyor ama yine de o ürünü satmıyoruz hatta yemeğimizi bırakıp gidenler oluyor ama yine de duruşumuzdan taviz vermiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin’e Yürüyüş Platformu ve Now Over Organization, işgalci siyonistlerin Gazze’yi tamamen işgal planına karşı Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde süresiz nöbete başladı. Aktivistler, Gazze’ye destek çağrısı yaptı.
Birçok genç, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne yürüyerek, Riyad ve Washington’un Lübnan’a yönelik baskılarını ve direnişin silahsızlandırılmasına yönelik girişimlerini protesto etti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile Gazze konulu bir telefon görüşmesi yaptı.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), siyonist işgalcilerin saldırılarıyla ağır yıkıma uğrayan Gazze’ye bugüne kadar 926 tır yardım malzemesi ulaştırdı. 7 Ekim’den bu yana yürütülen insani yardım çalışmalarının toplam maliyeti 34,9 milyon doları buldu.