Gazze'deki şehidlerin yüzde 70'i kadın, çocuk ve yaşlı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejiminin saldırılarında şehid olanların yüzde 70'inin kadın, çocuk ve yaşlılar olduğunu bildirdi.
Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda Gazze'de 433 aileyi katlettiği ve bu ailelerden toplam 2 bin 421 kişinin şehid olduğu aktarıldı.
Açıklamada, Gazze'de şu ana kadarki toplam şehid sayısının 3 bin 478, yaralı sayısının da 12 bin 65 olduğu belirtildi.
Siyonist rejimin saldırılarında 4 bin 821 binanın tamamen yıkıldığı, bu yapıların 12 bin 845 haneyi kapsadığı; yaklaşık 121 bin dairenin zarar gördüğü, bunlardan 9 bin 55'inde ikamet etmenin mümkün olmadığı ifade edildi.
Enkaz altında kalan 1300 kişi hakkında kayıp bildirimi yapıldığı, bunlardan 600'ünün çocuk olduğu; saldırılarda şehid olanların yüzde 70'inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğu bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.