Gazze'deki tüm hastaneler 48 saat içinde kapanabilir

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki tüm hastanelerin 48 saat içinde kapanabileceğini duyurdu.
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, yakıt sıkıntısı nedeniyle kuşatma altındaki bölgedeki tüm hastanelerin 48 saat içinde kapanabileceğini söyledi.
Sözcü, özellikle Gazze'nin kuzey kesiminde sağlık hizmetlerinin zaten verilemediğini belirtti.
Gazze'deki en büyük iki tıbbi tesis olan Şifa ve Kudüs hastaneleri, tıbbi ekipmanı çalışır durumda tutmak için pazartesi günü faaliyetlerini durdurmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.