Gazze'den 172 yaralı ve refakatçi Mısır'a gönderildi
Siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde, 1 Kasım'dan bu yana 172 Filistinli yaralı ve refakatçinin Mısır'a gönderildiği bildirildi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yayımladığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde kritik durumda olan binlerce yaralı bulunduğunu belirtti.
Siyonist işgal rejiminin sınırdan geçişleri engellemesi sonucu her gün onlarca kişiyi kaybettiklerini ifade eden Kudra, 1 Kasım'dan bu yana saldırılar sonucu yaralanan 172 Filistinli ve refakatçinin, tedavi edilmek üzere Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır'a gönderildiğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.