Gazze'den İslam dünyası ve tüm vicdan sahiplerine çağrı: Savaşın öldüremediği siviller açlıktan ölecek
Siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı kuşatma 103. gününe girerken, açlık ve ilaç yetersizliği nedeniyle can kayıpları her geçen gün artıyor. Gazze'de son üç gün içinde onlarca kişinin, özellikle çocukların, gıda eksikliğinden şehit olduğu bildirildi.
Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan ölümlerin çoğunun açlık ve tıbbi takviye eksikliğinden kaynaklandığı, şu ana kadar yetersiz beslenme nedeniyle şehit düşen çocuk sayısının 67'ye yükseldiği belirtildi.
Gazze'de 5 yaş altı yaklaşık 650 bin çocuk, önümüzdeki haftalarda akut yetersiz beslenme tehdidiyle karşı karşıya. Bölgede toplamda 1,25 milyon kişi açlık krizine sürüklenmiş durumda. Gazze nüfusunun yüzde 96'sı ise şiddetli gıda güvensizliği yaşıyor.
"Gıda, ilaç ve yakıt tamamen engelleniyor"
Açıklamada, siyonist rejimin tüm geçiş noktalarını kapatmaya devam ettiği, gıda, ilaç ve yakıt girişinin tamamen engellendiği ve bunun modern çağın en ağır toplu cezalandırma yöntemlerinden biri olduğu vurgulandı. Özellikle bebek maması, un ve tıbbi takviyelerin kasten engellendiği belirtildi.
Medya ofisi, bu uygulamaların "soykırım politikası"nın bir parçası olduğunu belirterek, siyonist rejimi doğrudan, onu destekleyen ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'yi ise dolaylı olarak bu suça ortak olmakla suçladı. Ayrıca sessiz kalan ülkelerin de bu suça "ortaklık" yaptığının altı çizildi.
Uluslararası topluma, İslam dünyasına ve tüm vicdan sahiplerine çağrıda bulunan yetkililer, acil ve kesintisiz yardım koridorlarının açılması gerektiğini, aksi takdirde "savaşın öldüremediği sivillerin açlıktan öleceğini" ifade etti.
Açıklamada "Gıda bugün Gazze'ye girmezse, hayat yarın Gazze'de biter." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.