Gazzeliler kuzeye döndü, tehcir planları yenilgiye uğradı

Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle yerinden edilen 300 binden fazla Filistinli Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönerken Filistinlileri Mısır ve Ürdün'e tehcir etme planları boşa çıktı.
Gazze'deki hükümet, siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle yerinden edilen 300 binden fazla Filistinlinin kuzeye döndüğünü bildirdi.
Dün yerel saatle 07.00 itibariyle er-Reşid Caddesi'nin yaya trafiğine, Selahaddin Caddesi'nin de 09.00 itibariyle araç trafiğine açılmasının ardından 300 binden fazla Filistinli Gazze Şeridi'nin kuzeyine döndü.
Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönüşlerin bugün de devam ettiği belirtildi.
HAMAS, yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyine dönüşünü "işgal ve yerinden etme planları için bir yenilgi" olarak nitelendirdi.
HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Yerinden edilenlerin evlerine dönmesi, işgal güçlerinin Filistin halkını yerinden etme ve kararlılık iradesini kırma yönündeki saldırgan hedeflerine ulaşmada başarısız olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır. Halkımızın büyük kalabalıklarının, yıkılan evlerine rağmen kaçmak zorunda kaldıkları bölgelere geri dönmeleri, halkımızın büyüklüğünü ve acı ve trajedinin derinliğine rağmen topraklarındaki kararlılığını teyit etmektedir" denildi.
Açıklamanın devamında, "Geri dönüş sevinci, sevgi ve toprağa bağlılıkla dolu bu sahneler, halkımızın iradesini kırmak ve onları topraklarından etmek isteyenlere bir mesajdır. Yerlerinden edilen insanlarımızın evlerine dönmesi, işgalin halkımızı yerinden etme ve kararlılık iradesini kırma yönündeki saldırgan hedeflerine ulaşamadığını bir kez daha kanıtlamaktadır." ifadeleri yer aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.