Gazze'ye bayram sabahında saldırı: Çok sayıda şehit ve yaralı

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, siyonist rejim güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı. Saldırılar, Gazze'nin farklı bölgelerinde yıkıma ve can kayıplarına yol açtı.
Siyonist rejim güçleri, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Gazze'yi hedef alan yoğun saldırılar düzenledi. Gazze'nin farklı noktalarına yapılan bombardımanlarda çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı.
Güney Gazze'nin Han Yunus kenti yakınlarındaki Kizan Ebu Reşvan bölgesinde, siyonist güçler tarafından bir sığınma çadırına düzenlenen saldırıda dört Filistinli şehit oldu. Çadırda, daha önce çatışmalar nedeniyle evlerinden tahliye edilen aileler bulunuyordu.
Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında, siyonist rejimin hedef aldığı Mukbil ailesine ait evde iki kişi şehit oldu, birçok kişi yaralandı. Aynı zamanda, kuzey Rafah'taki Harbet el-Ades bölgesinde bir insansız hava aracı saldırısında kalabalık bir grup hedef alındı ve çok sayıda sivil yaralandı.
Sağlık kaynaklarına göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırılarda Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 50 bin 277'ye, yaralı sayısı ise 114 bin 95'e ulaştı. Bayram sabahına denk gelen son saldırılarla birlikte can kaybı ve yaralı sayısı daha da arttı.
Bölgede tansiyon giderek yükselirken, siyonist rejimin saldırılarını yoğunlaştırması bekleniyor.
Gazze genelinde büyük bir endişe hakimken, halk bayramı gözyaşları ve acı içinde karşılıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.