Gazze'ye destek yürüyüşleri devam ediyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde İslami STK'lar öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Gazze'deki Müslümanlar için destek yürüyüşü düzenledi.
Zeynel Abidin Camisinde başlayan yürüyüş Kozluk Üçyol'a kadar devam etti. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte vatandaşlar tekbirler getirilerek "Kahrolsun israil", "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.
Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mahmut Işık, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için sıradan bir toprak parçası olmadığını vurguladı.
Işık, "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhid akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zalimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz." dedi.
"Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz"
"Siyonist işgal rejiminin projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var." diyen ışık, "Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz. Ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar. Siyonistlerin büyük israil projesine karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir büyük israil hayallerini kuran siyonistler şimdiye kadar yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi." ifadelerini kullandı.
"israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı"
HÜDA PAR İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tufan ise etkinlikte yaptığı konuşmada, İslam ülkelerin liderlerinin ciddi adımlar atmaları gerektiğini söyledi.
Siyonist işgal rejiminin kınamadan anlamadığını ifade eden Tufan, "Bu yüzden israilin anlayacağı dilden kesin ve net yaptırımlarla cezalandırmalıdır. Başta, israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari, stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler sınır dışı edilmelidir. Gazze'ye acil olarak insani yardım koridoru oluşturmalı. İlaç ve gıda tüm insanı yardımlar ulaştırılmalı. Başta Türkiye olma üzere tüm İslam ülkeleri, direniş hareketlerine askeri, istihbarat ve lojistik destek vermelidir." dedi.
Diyanet-Sen İlçe Teşkilatı Başkanı Servet Doyar'ın yaptığı duanın ardından program sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.