Hekim ve Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığının 5 ay önce refah sınırında bir sahra hastanesinin açacağını, orada görev yapacak hekim ve sağlık çalışanlarının listesinin istendiğini ancak aradan geçen 5 aya rağmen hala dönüş yapılmadığını belirterek, Gazze'de yok olan sağlık hizmetine bir parça umut olabilmek için 81 ilde gönüllü hekim ve sağlık çalışanlarının orada görev yapmak için beklediklerini söylediler.
7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından Gazze'de kadın ve çocuk başta olmak üzere 33 bin 175 kişiyi şehit eden ve 75 bin 886 kişiyi de yaralayan işgalci siyonistlerin soykırımı 6 aydır devam ediyor.
Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle soykırımın bir an önce sona ermesi için tepkiler sürüyor.
Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanlarının düzenlediği "Sessiz Yürüyüş" etkinliği 21'inci haftada da devam etti.
Yürüyüşün ardından İLKHA'ya konuşan hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık bakanlığının 5 ay önce refah sınırında bir sahra hastanesini açacağını gönüllü olarak orada görev yapacak hekim ve sağlık çalışanlarının listesinin istendiğini ancak aradan geçen 5 aya rağmen hala dönüş yapılmadığını belirterek, Gazze'de yok olan sağlık hizmetine bir parça umut olabilmek için gönüllü olarak gitmek istediklerini söylediler.
"Sağlık Bakanlığından mutlaka elini taşın altına koymasını, daha fazla bir şeyler yapmasını bekliyoruz"
Doç. Dr. Dursun Türkmen
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda duyarlı olduğunu ve uluslararası platformlarda sürekli Gazze'yi gündeme getirdiğini belirten Doç. Dr. Dursun Türkmen, "Onun samimiyetine inanıyoruz ama 7 Ekim'den bu yana yapılanların yetersiz olduğunu da görüyoruz. Türkiye hükümet olarak, Sağlık Bakanlığı olarak mutlaka elini taşın altına koymasını, daha fazla bir şeyler yapmasını bekliyoruz. Tanıdığım birçok arkadaş özellikle Gazze'ye gidip orada gönüllü görev yapmak için bizzat başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı bu konuda bir ön ayak olur, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının oraya gitmesine yardımcı olursa çok iyi olur. Yoksa gerçekten bu zulme karşı sessiz kalışımızın hesabını bir gün veremeyiz. Allah bunun hesabını hepimizden sorar. Türkiye'nin imkanları çok, Sağlık sistemi çok ilerledi. Bu konuda bize gerçekten ihtiyaçları var. Bu konuda özellikle hükümetimizden Sağlık Bakanlığımızdan mutlaka bir şeyler yapmalarını bekliyoruz." dedi.
Gazze'de soykırım başladığında direkt işgalcileri finanse eden ilaçların ve medikal malzemelerin boykot edilmesi için Sağlık Bakanlığına defalarca çağrıda bulunduklarını ancak net bir sonuç alamadıklarını belirten Dr. Asena Aydın, kendi bireysel çabalarıyla yerli ilaçları ve yerli medikal malzemeleri kullanarak ve tavsiye ederek boykota destek verdiklerini söyledi.
"Bakanlık Gazze'de gönüllü görev yapacak olan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının listesini istedi ancak yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen hala olumlu bir dönüş yapmadı!"
Dr. Asena Aydın
Sağlık Bakanlığı'nın yaklaşık 5 ay önce Refah Sınırında bir Sahra Hastanesinin açılacağı yönünde bir açıklama yaptığı ve orada görev yapacak hekim ve sağlık çalışanlarının listesinin istediğini aktaran Dr. Asena Aydın, ama üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala kendilerine olumlu bir dönüş yapılmadığına dikkat çekti.
"En azından orada yok olmuş olan sağlık hizmetine bir parça umut olalım"
Dr. Aydın, "Sahra Hastanesi kurmak o kadar zor bir şey değil. Çünkü Sağlık Bakanlığı olarak hem personel olarak hem de normal kullanım, ilaç vesaire olarak zaten buna yeterli. Sadece Diyarbakır'dan Çocuk Cerrahı olan Tamer hocamız kendi imkanlarıyla bir gönüllü kuruluş tarafından oraya gitti ve orada hizmet verdi. Biz de buradan Sağlık Bakanlığına tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen! Türkiye'nin gücü buna yetiyor. Ticareti engelleyemediysek, en azından oradaki yok olmuş olan sağlık hizmetine bir parça umut olalım. En azından çocuklar anestezi olmadan operasyona alınmasın, dikişleri anesteziniz atılmasın. Doktorlarımız hastalar arasında bu ölebilir yaşı artık ilerlemiş. Bu genç bunu alalım diye seçim yapmak zorunda kalmasın. Biz hekimler ve sağlık personelleri olarak gönüllü listemiz hazır. Sahra hastanesinin tez elden en uygun yerde kurulsun. Hepimiz gönüllüyüz. Bir nebze olsun faydamızın dokunması için gitmek istiyoruz." dedi.
"Gönüllü olarak gitmeye hazırız"
Feyza Karslıoğlu
Gazze'ye gönüllü olarak gitmek için beklediklerini kaydeden Hemşirelik bölümü öğrencisi Feyza Karslıoğlu, "Biz burada gönüllü olarak bekliyoruz. Her zaman (Gazze'ye) gitmek için hazırız. Bu yönde şu an ilaç kendi çevremizde boykotlarını yapabiliyoruz. Devletin de desteğini alırsak daha iyi olacağını ümit ediyorum. Neredeyse soykırımın üzerinden 6 ay geçecek ve hala artarak devam ediyor. Ramazan'a ayı bitmek üzere ama orada bir Ramazan olmadı. Biz burada bayrama gideceğiz lakin işte sözde bayram oluyor maalesef. Soykırımın sona ermesi için devletimizden yardım bekliyoruz." dedi.
"Türkiye'nin 81 ilinde meslektaşlarımız Gazze'de gönüllü olarak görev yapmak için hazır bekliyor"
Dr. Fuat Zengin
Gazze'deki soykırımın 21'inci haftayı doldurduğunu ve aralarında binlerce çocuğunun da bulunduğu şehit sayısının 34 bine yaklaştığına dikkat çeken Dr. Fuat Zengin, "Enkazlar altında binlerce şehit var. Devlet olarak bu soykırımı durduramıyorsak en azından oraya sağlık desteği verebiliriz. Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenmek istiyorum. Türkiye'nin 81 ilinde Gazze'de gönüllü olarak görev yapmak için arkadaşlarımız bekliyor. Oraya giden Diyarbakırlı hekim arkadaşının ifadesi bizi gerçekten üzmüştür. Diyor ki: 'Ben Gazze'ye gittiğim zaman Endonezya'dan, Malezya'dan gelen sağlık ekipleri vardı. Ama Türkiye'den tek giden hekim bendim.' Neden biz burada ekipler kurmuyoruz? Neden bunu kolaylaştırmıyoruz? Neden gerekli organizasyonlar yapmıyoruz diye merak ediyoruz. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de, şöyle buyuruyor: 'Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.' Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Sayın sağlık bakanlığı yetkililerine de sesleniyoruz. Ayrıca hükümetten de talebimiz ateşkesin sağlanması için lütfen çaba sarf edin. Çünkü vicdanlar kanıyor!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, ateşkes müzakerelerini görüşmek üzere Halil el-Hayye başkanlığındaki İslami Direniş Hareketi (HAMAS) heyetini kabul ettiği duyuruldu.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde 22 Filistinli daha siyonist işgal rejimi tarafından alıkonuldu.
İşgalci siyonistlerin, Gazze'de sivillere yönelik son saldırılarında çoğu çocuk ve kadın en az 55 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
Batı Şeria'da saldırı ve alıkoymalarını artıran işgalci siyonistler, son 24 saatte 70 Filistinliyi daha alıkoydu.