Gazze'ye yönelik saldırılar gece boyunca sürdü

Abluka altındaki Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, çok sayıda Filistinlinin şehadetine neden oldu.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları gece boyunca devam etti.
Kentteki sivil yerleşim yerlerine savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu şehidler ve yaralananlar oldu.
Gazze'nin orta kesimlerindeki Zevayde bölgesindeki Tıp Merkezi Hizmetleri yakınındaki Ebu Şemmale ailesine ait evin hedef alınması sonucu en az 15 kişi şehid oldu.
Gazze'nin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nde 4 katlı bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucu onlarca kişi şehid oldu, birçok kişi yaralandı.
Savaş uçakları ayrıca, kentin kuzeybatı kesimlerindeki Atatra, Beyt Lahye ve Beyt Hanun bölgelerini yoğun bombardımana tuttu.
Bombardıman evlerde ve altyapıda büyük hasar oluşturdu.
Saldırıda yıkılan evlerin enkazından çıkarılan yaralılar tedavi altına alındı.
Saldırıya yanıt olarak Gazze Şeridi'nden işgal altındaki topraklara direniş güçleri tarafından roketler atıldı.
Birçok bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.